Hier enkele mogelijkheden op een idee te krijgen waar je wil geraken.
Er zijn geen minimumlessen, jij kiest wat en hoeveel.
Een rijles duurt 2 uren. We vertrekken vanaf de rijschool, in Bilzen-centrum.

1. Evaluatieles/keuzeles 2u
Hoe ver sta je tot nu? Heb je goed geoefend met je begeleider?Ben je klaar bent voor het praktisch examen? Misschien minder vertrouwd in het examengebied Alken – Hasselt, dan ben ik de ideale persoon om je te helpen. Ik kan je veel leren in het examengebied en ken de valkuilen. 
Ook als je reeds op andere manieren of plaatsen les gevolgd hebt ben je welkom!

2. Starterslessen: 6u (3 x 2u les)
Je leert de auto kennen: de bedieningsinstrumenten, vertrekken, remmen, stoppen, schakelen, sturen, … We beginnen op rustige plekken.
Wanneer je dit onder de knie hebt gaan we het verkeer in. Gaat het een keertje mis, niet erg! Dan grijp ik in via de dubbele bediening. We proberen zo veel mogelijk bij te brengen, zodoende je thuis verder kan maar zonder ondersteuning zal het nog niet kunnen na deze 6 uren.

3. Basislessen 10u (5 x 2u les)
Dan gaan we een stapje verder: voorrangsregels, inhalen, kruisen, voorsorteren, snelweg, alle borden zien, kijktechniek, parkeren, keren … alles komt aan bod! Je moet dan verder inoefenen met begeleider tot je zelfstandig verder kan. Zonder hulp lukt nog niet.
Best volg je na enkele maanden een evaluatieles.

4. Doorgedreven lessen 20u (10 x 2u les)
 Dan wordt je voorbereid zodat je zelfstandig kan rijden. Vanaf 18j kan je een voorlopig rijbewijs bekomen om ook alleen te oefenen op de weg zonder begeleider.
De manoeuvres op de weg, keren en parkeren, komen er ook zeker bij. Dan thuis verder inoefenen en natuurlijk correct blijven rijden tot het een automatisme wordt en je stilaan klaar bent voor je rijexamen. Neem voldoende tijd om in te oefenen !

5. Rijlessen tot het examen zonder thuis oefenen 30 – 40u rijles
Hoeveel les je nodig hebt verschilt van persoon tot persoon. Je leert wel alles tot je volledig klaar bent voor je rijexamen.
Dit is voor personen die geen auto thuis hebben en geen begeleider. 

6. Examenbegeleiding 2/3u
 Je kan ook examen afleggen met de rijschool. Deze is voorzien en goedgekeurd met “zoemers” op de pedalen om een officieel examen te doen. Je moet een geldig voorlopig rijbewijs hebben van minstens 3 maanden en 18j zijn.

7. 2x niet geslaagd op rijexamen 6u
Dan ben je verplicht op 6u rijschool te volgen om een attest te bekomen van de rijschool. Daarna kan je weer terug op examen thuis of met de rijschool.